In samenwerking met onze partner Bright Access zijn we deze week begonnen met de grote glasvezelcampagne in Kampen. Dit betekent dat we zijn begonnen met de aanleg van glasvezelaansluitingen op de bedrijventerreinen Rijksweg 50, Haatland en Haatlandhaven. Vorige week viel er bij bedrijven die daar gevestigd zijn een folder op de mat met ons aanbod voor ondernemers.

Iedereen heeft inmiddels wel van glasvezelinternet gehoord en velen weten ook wel dat het veel sneller is dan ouderwetse aansluitingen. Met glasvezel van Zakelijk Bereikbaar is een bandbreedte van 10 Gbit/s mogelijk, terwijl via de kabel (COAX) of telefoonlijn (DSL) snelheden tot slechts 200 Mbit/s mogelijk zijn. Maar bovengenoemde snelheden gaan slechts over downloaden. Ouderwetse COAX- en DSL-verbindingen zijn asynchroon, dit betekent dat de up- en downloadsnelheden niet gelijk zijn. In de praktijk komt dit erop neer dat de uploadsnelheid maar een fractie is van de downloadsnelheid. Activiteiten als werken in de cloud, waarbij up- en downloadsnelheid even belangrijk zijn, kunnen daardoor veel hinder ondervinden. Door gebruik te maken van gescheiden datakanalen, is de internetverbinding even snel bij uploaden als bij downloaden. Daarbij zorgen die gescheiden kanalen ook voor een bijzonder stabiele en afgeschermde verbinding, zodat je bedrijf nooit hinder ondervindt van een gebrekkige of onveilige verbinding.

Voor ondernemers die afhankelijk zijn van een stabiele en snelle verbinding, is glasvezel dus onmisbaar voor een optimale bedrijfsvoering. Om iedereen de kans te geven hier zo snel mogelijk van te profiteren, benaderen wij de komende weken alle ondernemers op de bovengenoemde bedrijventerreinen om te bespreken wat hun internetbehoefte is en wat wij ze kunnen aanbieden. Maar uiteraard kun je ons ook altijd benaderen voor meer informatie of een passende aanbieding.