Het SLL-certificaat

Het SSL-certificaat

SSL-certificaten zorgen voor een beveiligde verbinding tussen een website en de internetbrowser van de websitebezoeker. Door een SSL-certificaat te gebruiken worden alle gegevens die uitgewisseld worden tussen de website en de bezoeker versleuteld. Hierdoor kunnen bezoekers o.a. gegevens invoeren zonder het risico dat een derde partij deze gegevens kan onderscheppen.

Wat is een SSL-certificaat

SSL staat voor Secure Socket Layer. SSL is een beveiligde laag (de “Layer”) die gekoppeld wordt aan de connectie tussen de website en de bezoeker. In deze laag worden alle gegevens versleuteld en via een beveiligde poort (de “Secure Socket”) verzonden naar de ontvanger. Door deze beveiligde connectie weet men altijd zeker dat de gegevens alleen terecht kunnen komen bij de juiste ontvanger.

Het certificaat is een bestandje op de server van de website dat een encryptiesleutel koppelt aan de beveiligde laag. Ook authentiseert een certificaat de identiteit van de server, zodat gebruikers zeker weten dat ze verbinding hebben met de juiste server.

Een geldig SSL-certificaat is te herkennen aan dit groene slotje in de adresbalk van de browser.

Bij websites zonder geldige SSL-certificaten geven sommige browsers deze melding weer in de adresbalk.

Waarom heb ik een SSL-certificaat nodig?

Een SSL-certificaat is voor hedendaagse website eigenlijk onmisbaar. Wanneer je via je website persoonsgegevens verzamelt, door bijvoorbeeld een contactformulier, is een SSL-certificaat verplicht sinds de invoering van de AVG-privacywet. Maar ook als je slechts een informatieve site hebt zonder gegevensverzameling is een SSL-certificaat belangrijk. Veel browsers, waaronder Chrome, geven sinds vorig jaar in de adresbalk weer als een website niet beveiligd is. Ook is een onbeveiligde website slecht voor je vindbaarheid, omdat Google websites zonder beveiliging lager indeelt in de zoekresultaten.

Een SSL-certificaat aanvragen

In de hostingspakketten van Zakelijk Bereikbaar wordt een SSL-certificaat standaard meegeleverd. Voor het aanvragen van jouw certificaat en bij specifieke vragen over SSL-certificaten of hostingpakketten, kun je het via het onderstaande formulier contact met ons opnemen of ons bellen op 085 130 2000.