Validatiemethoden voor SSL-certificaten

Validatiemethoden voor SSL-certificaten

Er zijn een aantal verschillende soorten SSL-certificaten te onderscheiden. De verschillen zitten hem in de validatiemethode en de hoeveelheid domeinen en subdomeinen waarvoor ze worden uitgegeven. Hier kijken we naar de validatiemethoden.

Domeinvalidatie

Domeinvalidatie is de meest simpele validatiemethode voor SSL-certificaten. Bij domeinvalidatie wordt de houder van het domein gecontroleerd op basis van gegevens van onder andere de SIDN of de ICANN. Domeinvalidatie zegt niets over de persoon of organisatie achter de website, het controleert slechts of de eigenaar van het domein ook de beheerder van de site is.

Dit certificaat volstaat voor kleinere websites met minimale gegevensverzameling. De gebruiker ziet bij dit certificaat een groen slotje in de adresbalk van de browser.

Organisatievalidatie

De validatiemethode voor dit type SSL-certificaat is beduidend grondiger dan bij domeinvalidatie. Bij organisatievalidatie wordt door de certificatieautoriteit gecontroleerd of de aanvrager de eigenaar is van de organisatie waarvoor het certificaat wordt aangevraagd. Ook worden de organisatiegegevens opgenomen in het certificaat.

Dit certificaat is geschikt voor iets grotere zakelijke websites en kleinere webshops. De gebruiker ziet ook bij dit certificaat een groen slotje in de adresbalk van de browser.

Uitgebreide validatie

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de meest uitgebreide validatiemethode voor SSL-certificaten. De identiteit van zowel de organisatie als de aanvrager wordt nog uitvoeriger gecontroleerd zodat er geen enkele twijfel kan bestaan dat de website daadwerkelijk onderdeel is van de organisatie op het certificaat.

Voor financiële instellingen, grote bedrijven en grotere webshops is dit het juist certificaat. Bij dit certificaat ziet de gebruiker de volledige naam van de organisatie in het groen in de adresbalk staan.

Een SSL-certificaat aanvragen

Bij Zakelijk Bereikbaar leveren wij elk soort certificaat. Voor de meest simpele websites zit een standaard SSL-certificaat in al onze hostingpakketten. Wanneer je website meer dan een standaardcertificaat vereist, zijn daar extra kosten aan verbonden.

Voor het aanvragen van jouw certificaat en bij specifieke vragen over SSL-certificaten of hostingpakketten, kun je het via het onderstaande formulier contact met ons opnemen of ons bellen op 085 130 2000.